Americana in Kerk Garnwerd

Op zaterdag 13 mei verandert de sfeervolle romaanse kerk van Garnwerd in een dampende muziektempel waarin onvervalste blues, country, soul en rock-‘n-roll ten gehore zal worden gebracht. Verantwoordelijk voor dit festijn is de Brabantse singer-songwriter JW Roy, samen met zijn band His Royal Family.
JW Roy wordt gezien als dé Americana-vertolker in Nederland. Hij onderscheidt zich niet alleen door zijn kwaliteit, maar ook door zijn veelzijdigheid. Zo zingt hij net zo makkelijk in het Engels (op zijn eerste vier albums) als in het Nederlands en bracht hij in 2005 zelfs een Brabantstalige Americana-plaat uit. Op zijn laatste album Dry Goods & Groceries keert hij weer terug naar zijn roots; de Engelstalige Americana.

Op dit album “een roadtrip in muziek en verhaal” krijgt Roy muzikale medewerking van o.a. Ilse DeLange, Nynke Laverman en Fernando de Lameirinhas. En in het bijgevoegde albumboek verhalen o.a. Jan Donkers, Fréderique Spigt, Bert Wagendorp en Mart Smeets over hun “amerikaanse ziel”.

In 2017 toert JW Roy and His Royal Family langs bekende podia en clubs in Nederland. Tussen de Effenaar in Eindhoven, Tivoli in Utrecht en Paradiso in Amsterdam misstaat de Ludgerkerk in Garnwerd natuurlijk niet. Op zaterdag 13 mei is het zover. Het concert begint om 20.00 uur. Naast JW Roy, gitaar en zang, zullen bassiste Judith Renkema, drummer Rob Wijtman, snaarvirtuoos Cok van Vuuren en pianist/accordeonist Roel Spanjers op het podium staan.

Meer info op www.tegastingarnwerd.nl

 

Reacties zijn gesloten.