Afscheid Harm Wegman

Beste Garnwerders,

Gisteren bereikte ons het treurige nieuws over Harm. In de bijlage meer informatie over het afscheid. Daaronder nog een aantal links naar online interviews/ artikeltjes met Harm. Mocht iemand nog meer toe willen voegen horen we dat graag en komt het er bij.Links:
https://www.mijnhogeland.nl/2018/07/13/2544/

https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20170109/eerste-interview-trotse-burgemeester-harm-wegman/


Marian Kielema stuurde onderstaande bericht:

Eind 2017, op Harms verjaardag, heb ik hem geïnterviewd voor mijn rubriek ‘In de schijnwerper’ in de Gört. Ik moest er dit weekend aan denken. Ik wist niet dat we de afspraak op zijn verjaardag hadden gemaakt. Hij trakteerde me op koffie en een gebakje bij Garnwerd aan Zee en vertelde enthousiast over zijn burgemeesterschap, dat bijna ten einde was.
Lees hier het interview terug.


(foto’s: Foppe Hemminga)
Een korte scene uit de voorstelling Meten Maten MAT van Rederijkerskamer IOVIVAT uit 1999. Het stuk is geschreven door Ben Smit en geregisseerd door Harm-Ydo Hilberdink. Vele Garnwerders deden mee, ook Harm Wegman had een rol, hij speelde zich zelf.

2 reacties

  1. Geert J. Talsma en Marie. E. Talsma - Seiverling

    Wij lazen in het Dagblad v/h Noorden dat Harm Wegman is overleden. Als oud inwoners van Garnwerd aan de Hunzeweg 51 en voormalig eigenaar van de patatkraam op het parkeerterrein was Harm een vaste verschijnen. Al eerder waren er ontmoetingen bij de fam. v. Dijk ( Tante Griet ).
    Zijn hulp was meestal nodig bij het verstrekken van de lekkernijen. Wij hebben Harm leren kennen als een trouwe medewerker. Zijn niet aflatende inzet was veelal wenselijk. Harm was op zijn manier betrokken bij vele activiteiten. Zo ook bij Veilig Verkeer Nederland afd. Ezinge. Als voormalig secretaris heb ik Harm zijn betrokkenheid mogen ervaren. Met Lambertus Postma ( oud collega ) en Harm Wegman zijn markante mensen ons ontvallen.

  2. Harm als verkeersregelaar bij de Reitdieptochten. Vanaf het begin in de 60er jaren werd Harm gevraagd het verkeer te regelen. Het moest wel zo dat het de goedkeuring van Harm had,…en niet anders. Als het bestuur bijeen kwam om in overleg met Hammingh en later Bert een datum vast te stellen moest het eerste belletje naar Harm voor goedkeuring. Toen wij even vergeten waren Harm als eerste te informeren en hij van Hammingh hoorde dat er een datum geprikt was het antwoord op zijn medewerking dat hij verhinderd was, een postzegelbeurs !!

    Het parkeren in Garnwerd moest ook volgens de Ham regels. Burgemeester Aukes belde altijd persoonlijk om een plaatsje te bespreken. Geen probleem onder aan de oprit naar de molen was een parkeerplaats gereserveerd. Tot het jaar dat Harm geen belletje van Aukes had gekregen, bij aankomst was de boodschap parkeren achter het kerkhof, en nou doorrijden want hij stremde het verkeer hinderlijk.
    Niks te maren gewoon doorrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.