75 jaar Bevrijding gaan we ook vieren in Garnwerd!

(van de D.V.) Op dinsdag 5 mei organiseert de dorpsvereniging een Bevrijdingscafé in De Doorrit van Bij Hammingh. Een werkgroep is al hard bezig een en ander voor te bereiden!

Het Bevrijdingscafé is van 14.30-18.00 uur. Kom allemaal! Het wordt leuk!

Een estafette van enthousiaste wandelaars, fietsers of scootmobielers brengt het bevrijdingsvuur van de stad Groningen naar Garnwerd. Iedereen kan meedoen! Opgeven bij Ineke Blankenspoor 0627451091 of dorpsvereniginggarnwerd@gmail.com!

Er wordt op dit moment een film gemaakt van een dorpsgenote die de bevrijding mee heeft gemaakt. Er komt een rondetafelgesprek. Er is muziek van Alje Bolhuis. Iovivat zal rederijken en een eigen bijdrage leveren die middag. Liedjes uit de bevrijdingstijd worden gezongen.

We willen ook een tentoonstelling maken van spulletjes, foto’s en verhalen uit de oorlogs- en bevrijdingstijd. Dus heb je nog iets interessants of iets gewoons uit die tijd in huis? Stel het beschikbaar voor de tentoonstelling in de Doorrit. Contact: Ineke Blankenspoor, Burgemeester Brouwersstraat 36.

We vragen iedereen om op 5 mei de was buiten te hangen! In plaats van vlaggetjes lijkt het ons een fleurig gezicht als iedereen rood, wit en blauw wasgoed duidelijk zichtbaar op hangt. Oranje mag ook!

In de volgende Gort volgt meer informatie over 5 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.