4 juni start wekelijkse orgelconcerten in Garnwerd

Zaterdag 4 juni zal Hans Nomen het spits afbijten van de wekelijkse orgelbespelingen in de kerk van Garnwerd. Elke zaterdag in juni en juli zal van 16.00 uur tot 17.00 uur het historische orgel te beluisteren zijn.

Hans Nomen (1954) woont vanaf 2011 in de provincie Groningen, Warffum. Speelt vanaf jonge leeftijd orgel en vanaf 1989 Klavecimbel. Hij heeft 14 jaar klavecimbellessen gevolgd bij Margriet den Hartog in Dordrecht, met daarin vooral aandacht voor interpretatie van ‘ oude muziek ‘

Het programma bestaat uit muziek van Georg Friedrich Handel (1685-1759), geboren te Halle. Hij is op diverse plaatsen werkzaam geweest als musicus: Hamburg 1703-1706,  Italië 1706-1710, Hannover 1710 en vanaf 1712 tot zijn overlijden in 1759 te Londen.

Hans Nomen speel een toccata, een tweetal chaconnes, een paar aria’s, een fuga en een suite in d-moll met de delen: ouverture, allemande, courante, sarabande I en II  en een chaconne.

Gratis toegang

Om de drempel zo laag mogelijk te houden, is de toegang tot deze concerten gratis. Het doel hiervan is om het orgel als veelzijdig muziekinstrument meer onder de muzikale aandacht te brengen. Iedereen kan zo even binnenlopen om te genieten van de veelzijdige orgelklanken.

Het meer dan 200 jaar oud orgel van Garnwerd is gebouwd in 1809 door orgelbouwer van Dam. Nadat het lange tijd door verwaarlozing onbespeelbaar geworden was, is het in 1985 in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken gerestaureerd door orgelbouwer Mense Ruiter. Sindsdien kunnen de oude klanken weer beluisterd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.