30.000 euro voor Garnwerder zonnepanelen!

index** van de commissie Energie **
Naar aanleiding van de vele positieve reacties om een zonnepanelencollectief te realiseren heeft de energiecommissie Garnwerd rond de zomer een postcoderoospremie aangevraagd bij de provincie Groningen. Vervolgens zijn de premie aanvragen door de provincie gescreend. Op 29 september zijn de meest haalbare initiatieven uitgenodigd om hun plan van aanpak te presenteren. Dat hebben we natuurlijk met verve gedaan om vervolgens meer dan een maand te wachten op de toewijzing van de premies.

Wij zijn dan ook zeer verheugd om te melden dat wij op 8 december het bericht ontvingen dat de dorpsvereniging Garnwerd een subsidie ontvangt van 30.000,- euro voor het realiseren van ca. 200 zonnepanelen op het dak van de schuur van dhr. P. Nooren aan de Oostumerweg 4 in Garnwerd. Hierdoor wordt het project rendabel en kunnen we de volgende stappen gaan zetten voor realisatie .

Allereerst zullen we vanuit de energiecommissie begin 2016 een informatieavond gaan organiseren om de verder uitgewerkte plannen toe te lichten. U ontvangt hierover binnenkort via een nieuwsbrief meer informatie.

De projectvoorbereiding zal er vervolgens op hoofdlijnen als volgt uit zien:
-Informeren inwoners Garnwerd en omstreken
-Inventariseren deelnemers
-Oprichten coöperatie
-Contracteren deelnemers
-Realisatie

Als u naar aanleiding van dit bericht geïnteresseerd bent in deelname of meer informatie over het postcoderoos project wilt ontvangen kunt u een bericht of email sturen aan de energiecommissie t.a.v. Joris de Winter.
Tel: +31653379399 Email: joris.dewinter@grek.nl

 

Reacties zijn gesloten.