23 juli orgelconcert in Garnwerd door Rolf Wassens

Rolf Wassens mag wel een ‘organist van het eerste uur’ van Garnwerd genoemd worden. Hij speelt namelijk al mee vanaf het allereerste begin van deze zaterdagmiddagconcerten in de vorige eeuw.

Steeds zijn deze concerten gekenmerkt door dezelfde formule: een informele sfeer, gratis toegang en de aanvangstijd 16.00 uur.

Rolf is tot zijn pensionering beroepsmolenaar geweest, de meeste jaren in Feerwerd. Hij heeft ook nog een aantal  jaren bijgeklust als docent in Grijpskerk. Daarnaast had en heeft hij als hobby muziek, vooral kerkmuziek. Er is een overeenkomst tussen een molen, een orgel, en het motorrijden wat Rolf ook graag doet. Dat zal Rolf uitleggen voorafgaand aan het concert. 

Zijn belangrijkste orgeldocent is Dirk Molenaar uit Eenrum (vaste grap tussen beide heren: de een is molenaar en de ander heet zo). De laatste jaren heeft Rolf  les van o.m. Jan Luth en Henk de Vries. Rolf is amateur- kerkorganist in Oostwold (H.H. Freytag), Zuidbroek ( Schnitger-Freytag) , en voor de rk Hildegardparochie in Zuidhorn en Leeuwenborg. 

Deze orgelbespeling staat in het teken van klankkleuren: aan de hand van muziek van Simon, Gregori/Walther, JS Bach ( uiteraard), Pachelbel, Cimarosa en  een eigen reeks korte variaties over het Reitdiep, aan de hand van Psalm 8 waarin de schoonheid van de natuur wordt bezongen. U zult verschillende karakters van het historische van Dam-orgel te horen krijgen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.