Zeer geslaagde burendag in Garnwerd

Een prachtige, zonnige zaterdagmorgen met weinig wind, een kleine 100 goedgehumeurde Garnwerders plus nog een groep kinderen, met volop koffie, thee en taart en een gezellig ingericht sportveldje zorgden ervoor dat de Garnwerder burendag op 18 september een groot succes werd.

De nieuwe stretchtent van de dorpsvereniging stond midden op het veld te prijken en gaf het geheel een feestelijk aanzien.

Oud-Garnwerder José Timmer zong, begeleid door pianist Jasper Blokzijl, mooie liedjes, terwijl de dorpelingen binnen druppelden. Liesje Faber, voorzitter van de dorpsvereniging, heette de inwoners welkom en stelde een aantal nieuwe inwoners aan het dorp voor.

Er was dit zomerseizoen meer te beleven in het dorp dan in het eerste coronajaar. Toch konden bijeenkomsten waar het hele dorp elkaar kan treffen nog niet doorgaan.

Daarom vond de dorpsvereniging dat het weer tijd werd om elkaar in dorpsverband te zien, en dat voorzag duidelijk in een behoefte.

Er was een tent met koffie, thee en taart, die gebakken was door een groot aantal behulpzame dorpsgenoten. Voor de kinderen was er een knutseltafel.
Om 11 uur gaven José en Jasper een klein concertje met luisterliedjes, waaronder het door dorpsgenoot Kees Langejan geschreven lied Het water zag. Het maakt onderdeel uit van een cd met 10 liedjes over het Rietdiep, alle geschreven door Langejan. Voor de uitvoering tekenden onder meer diverse Garnwerder zangers en muzikanten. Er hoort een fietstocht bij van Groningen naar Zoutkamp, met een boekje en een app. Het publiek luisterde ademloos naar de mooie liedjes die José en Jasper lieten horen.
Om 12 uur begon, voor wie dat wilde, een rondleiding door het dorp onder leiding van twee dorpsgidsen: Pieter van Dijk en Hein Zeevalking, waarmee de bijeenkomst werd afgesloten.

Tijdens deze burendag werd ook afscheid genomen van Christine Strijker, die veel voor het dorp heeft betekend, niet alleen voor het dorp als geheel in diverse functies, maar ook voor individuele inwoners. Zij gaat in verband met haar werk verhuizen naar Vries. De voorzitter noemde haar een verbindende, betrokken dorpsgenoot die het vermogen bezit een goed contact te hebben met alle Garnwerders. Het dorp zal haar zeer missen, en omgekeerd zal dat ook het geval zijn, zei Christine.
Ze kreeg als blijk van waardering bloemen en het boekje en de cd Het water zag.

Aan de burendag hebben vele dorpelingen, zoals gebruikelijk in Garnwerd, hun medewerking verleend. Dat heeft zeer bijgedragen aan net succes. Iedereen hartelijk bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.