WinterWelVaart Garnwerd 13 december

Op 13 december tussen 13.00 uur en 17.00 uur meert WinterWelVaart aan in Garnwerd en Werf Wolthuis. In Garnwerd worden rondleidingen door het dorp georganiseerd. De rondleidingen vertrekken vanaf de ligplaats waar de Gebroeders Luden en de ZK4 liggen.
Daarnaast is er muziek van het Borlealis Kopercollectief. Vier leden van het Borealis Kopercollectief zijn te horen in Garnwerd. Geheel gekleed in stijl spelen zij de bekende Christmas Carols die we kennen uit de traditie van het kerstfeest en de blaasmuziek.


Borealis Kopercollectief

(Borealis, uit Latijn: betekend noordelijk, noords of ‘van het noorden’)

Het Borealis Kopercollectief bestaat uit circa 22 professionele koperblazers die op verschillende manieren actief zijn als musicus in Noord-Nederland. Hetzij als musicus in het Noord Nederlands Orkest, Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, Noordpool Orkest e.a. hetzij als zelfstandig opererend musicus, docent of freelancer. Een musicus die zich aansluit bij Borealis herkent zichzelf in de missie en visie van stichting Borealis en zal dit naar buiten toe uitstralen. Gezamenlijk willen we onze cultuur uitdragen, het ondernemerschap in culturele sector stimuleren en Borealis als culturele organisatie op de kaart zetten! Kernwaarden zijn, respect voor elkaar, professionaliteit, kwaliteit en heldere communicatie.

Het Borealis Kopercollectief is in mei van dit jaar (2017) opgericht vanuit een duidelijke missie en visie. Verbinden, inspireren en samenwerken!

Het Borealis Kopercollectief wil haar publiek inspireren middels muzikale ervaringen van zeer hoog niveau. Inspiratie door schoonheid van de muziek, inhoud en het ambacht van de musicus. Stichting Borealis wil bijdragen aan een leven met meer cultuur en muziek, aan een wereld met meer aandacht en begrip voor elkaar. Borealis wil de verbindende factor en schakel zijn tussen de professionele musici onderling en haar hele achterban. Van jong tot oud, van amateur tot professional.

Vanaf 2018 zullen we ons aan het publiek presenteren middels een toonaangevende productie met de naam ‘Borealis Ploegt’. De titel is een verwijzing naar de samenwerking met de Groningerkunstkring De Ploeg, die in 2018 100 jaar bestaat! De oprichting van ons collectief en het Ploeg Jubileumjaar en de collectiviteitsgedachte staat centraal tijdens deze samenwerking.

Vanaf april 2018 geeft het Kopercollectief een concert dat gevormd wordt rond een tentoonstelling van de Ploeg. Centraal bij elk concert is de totstandkoming van een nieuwe compositie voor een van de ensembles van het kopercollectief.

Tijdens WinterWelVaart 2017 zijn vier leden van het Borealis Kopercollectief te horen in Garnwerd! Geheel gekleed in stijl spelen zij de bekende Christmas Carols die we kennen uit de traditie van het kerstfeest en de blaasmuziek. Een heel mooie gelegenheid om kennis te maken met ons. Meer informatie en een promo kijk op www.borealiskopercollectief.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.