Verslag + foto’s Open Garnwerder RISK-toernooi 2017

Na 3 zwaar bevochten rondes heeft Linda Bel – Hoekzema, uit Bedum, dit jaar het open Garnwerder RISK-toernooi gewonnen. Op zaterdag 16 december hadden 29 deelnemers zich rond 19.45 uur verzameld in de bovenzaal van Café Hammingh te Garnwerd.
Eerst werden nog even de “speciale” toernooiregels doorgenomen en daarna was het woord aan de Burgemeester van Garnwerd, Harm Wegman. Hij wenste alle deelnemers heel veel plezier en succes toe. Daarna deelde hij de nummers voor de tafelindeling uit.

De 29 spelers werden verdeeld over 8 tafels. 16 spelers gingen door naar de 2e ronde. (nummer 1 en 2 van iedere tafel ging door). Alleen Frits Venema (Groningen) wist binnen de tijd zijn opdracht uit te voeren. Op basis van de waarde van een continent, het aantal landen en het aantal legers gingen er nog eens 15 door naar de volgende ronde.

Ook tijdens de 2e ronde werd er volop gestreden maar het lukte niemand om binnen de gestelde tijd zijn opdracht uit te voeren. Kwam dit doordat men niet durfde aan te vallen of waren de tegenstanders goed tegen elkaar opgewassen? Op basis van de waarde van een continent en het aantal landen dat je in je bezit hebt, gaf de doorslag voor de finale. De nummer 1 van elke tafel ging door.

Even na 22.30 uur werd begonnen met de finale. Ook hier werd weer fanatiek gestreden om toch maar binnen de tijd de opdracht uit te voeren. Manso Groen, voor de eerste keer deelnemer, had het lastig, Richard Kramer (winnaar 2013) en Maaike Viersen (winnaar 2009) waren heel dicht bij de overwinning maar moesten het afleggen tegen de winnares Linda Bel – Hoekzema. Ook zij wist echter niet binnen de tijd haar opdracht (verover 18 gebieden en houdt elk gebied met tenminste 2 legers bezet) uit te voeren. Op het moment dat de speeltijd er op zat was zij in het bezit van de continenten Noord – en Zuid Amerika en dit was voldoende om tot winnares uitgeroepen te worden.

Einduitslag:

1. Linda Bel – Hoekzema
2. Manso Groen
3. Maaike Viersen
4. Richard Kramer

In december 2018 volgt de 10e editie. De datum van dit lustrum wordt nog geprikt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.