update ‘De Dikke Tien’

Begin vorig jaar ontstond vanuit de dorpen Feerwerd, Garnwerd, Ezinge en Aduarderzijl het idee om op één of meerdere plekken in of tussen deze dorpen een sportmogelijkheid te creëren met als doel de onderlinge verbondenheid te versterken door middel van sporttoestellen. Vanuit de dorpsverenigingen maar ook vanuit sportclubs en scholen werd enthousiast gereageerd; een klein clubje enthousiastelingen ging aan de slag .

Na verschillende locaties te hebben onderzocht in en rond de dorpen is de keuze gemaakt om de toestellen te concentreren op één plek. De toestellen verspreid tussen de dorpen had teveel nadelen. Het ‘driehoekje’ net buiten Garnwerd leek een goede kandidaat maar bleek ingewikkeld i.v.m. het bestemmingsplan. Het sportveld van Feerwerd blijkt geschikter: het ligt centraal tussen de dorpen, beschut, er is een kantine + douches , ruime parkeergelegenheid, en de combinatie met (voetbal)trainingen kan makkelijk worden gemaakt.
Het terrein is al ingericht voor sport en het kan niet anders dan dat een en ander elkaar kan versterken.

De gemeente is positief over deze locatie en ook VV-Ezinge is blij met de toevoeging van ‘De dikke tien’ op het terrein. Mooi man!

Inmiddels hebben de meeste sponsoren definitief hun akkoord gegeven, en de exacte plek op het sportveld in Feerwerd is overeengekomen.
Er is gekozen voor het trainingsveld, aan de achterkant. Trainingen (van VV Ezinge) houden daarmee alle ruimte, én ze kunnen gemakkelijk ook gebruik gaan maken van de toestellen.

Daarnaast is er de ambitie ook voor andere sportclubs in de omringende dorpen de toestellen in te gaan zitten. Kortom, de Dikke tien gaat voor ‘soamen zwaiten’

Meer informatie: www.dedikketien.nl

Eén reactie

  1. Top, dan is mijn abonnement op de sportschool niet meer nodig. Kan er zo op de fiets naar toe, gelijk mijn conditie gedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.