update AED-benodigdheden

Sinds kort staat er een tasje in de AED kast met daarin een aantal spullen die je nodig kunt hebben tijdens een reanimatie met inzet van de AED. Dit zijn: een schaartje zodat je de kleren van de persoon in nood snel uit de weg kunt krijgen. Vervolgens een scheermes en een handdoek zodat je kunt zorgen dat de plekken waar de AED plakkers moeten worden aangebracht onbehaard en droog zijn.

Ook zit er een mond-neusmasker bij dat je kunt gebruiken voor beademing zodat je niet direct mond-op-mond hoeft toe te passen. Tot slot zitten er vinyl handschoenen bij voor de hulpverlener en een folie-dekentje om onderkoeling te voorkomen bij het slachtoffer.

Wanneer er via 112 melding wordt gemaakt van een reanimatie krijgen de burgerhulpverleners die in de buurt van de AED zijn een oproep via de app van HartslagNu. Dit kunnen dus ook toeristen of bezoek zijn! Deze oproep bevat de code waarmee de AED kast opengemaakt kan worden. Het tasje met benodigdheden is met klitteband aan de AED vastgemaakt.
Namens de Dorpsvereniging is Robbert Vermeulen beheerder van de AED. Hij zorgt ervoor dat de batterij en accu van de AED voldoende lading hebben en dat de AED plakkers niet over datum zijn. De AED kast hangt buiten aan het gebouw van Garnwerd aan Zee, rechts voorbij de ingang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.