toalverandern in t Grunnegs, deelnemers onderzoekje gevraagd

We kregen een mooi verzoek per mail:

Beste bestuursleden,
Veur mien underzuik noar toalverandern in t Grunnegs bin k op zuik noar dailnemers dij n körte vroagenliest invullen willen. k Bin ok nog aldernoarst op zuik noar luu oet joen omgeven! In vroagenliest wordt om n poar demogroafische gegevens vroagd, en doarnoa worden dailnemers vroagd om woorden te vertoalen en oet te spreken. Invullen van vroagenliest kost nait meer as 10/15 menuten. Deur mit te doun, helpstoe kennis van t haidendoagse Grunnegs te vergroten. Mit vroagen kinnen dailnemers aaltied terecht bie underzuiker: h.g.sekeres@rug.nl. Vroagenliest kinst hier vinden. 

Willen joe vroagenliest meschain dailen via webstee of in t aigen netwaark? k Zol joe slim erkentelk wezen!
Groutnis, Hedwig Sekeres

Dat delen we natuurlijk graag. En voor hen die geen idee hebben wat hierboven stond hebben we Chat-gpt uitgedaagd het te vertalen, en zowaar:

Voor mijn onderzoek naar taalverandering in het Gronings ben ik op zoek naar deelnemers die een korte vragenlijst willen invullen. Ook ben ik nog steeds op zoek naar mensen uit jullie omgeving! In de vragenlijst wordt gevraagd naar enkele demografische gegevens, en daarna worden deelnemers gevraagd om woorden te vertalen en uit te spreken. Het invullen van de vragenlijst duurt niet langer dan 10-15 minuten. Door deel te nemen, help je bij het vergroten van kennis over alledaags Gronings. Met vragen kunnen deelnemers altijd terecht bij de onderzoeker: h.g.sekeres@rug.nl. De vragenlijst is hier te vinden.
Wil je de vragenlijst misschien delen via een website of in je eigen netwerk? Ik zou je zeer erkentelijk zijn!
Met vriendelijke groet, Hedwig Sekeres

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.