Studenten onderzoeken visie Garnwerders op duurzaamheid op boerenerf

Afgelopen week gingen vijf studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden in Garnwerd langs de deuren. Ze onderzoeken hoe de inwoners denken over duurzaamheid op het boerenerf.

Het onderzoek vloeit voort uit één van de werkgroepen die zijn ontstaan naar aanleiding van het visiedocument Middag-Humsterland. De studenten hebben hun weg naar Middag-Humsterland gevonden via de Innovatiewerkplaats van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier, de plek waar toekomstgerichte vraagstukken van ondernemers en burgers worden neergelegd bij studenten.

De agrariërs in het Middag-Humsterland willen graag aan de slag met het opwekken van duurzame energie. Aan de hand van de enquête zullen de studenten de beeldvorming van bewoners hierover meten.

De opleiding Management van de Leefomgeving is een HBO-opleiding die op een creatieve en praktische manier leert om te gaan met vraagstukken die gaan over het ontwikkelen en inrichten van gebieden. Dit in samenwerking met bewoners, ondernemers, natuurbeheerders, projectontwikkelaars en beleidsmakers.

De studenten willen ook een informatieavond organiseren om ideeën uit te wisselen met bewoners, agrariërs, experts op het gebied van duurzaamheid e.a.

(via Noorderkrant)

Eén reactie

  1. De enquête lag al klaar, echter kennelijk had de man die deze op haalde geen tijd om van de voordeur naar de achterdeur te gaan om deze mee te nemen.
    Zeer jammer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.