Orgelconcert Hans Nomen

Zaterdag 17 juli zal Hans Nomen het wekelijkse orgelconcert in Garnwerd verzorgen. Deze concerten, die steeds op zaterdag van 16.00 uur tot 17.00 uur gegeven worden, zijn zogenaamde ‘inloop concerten’. Dat wil zeggen dat ze gratis toegankelijk zijn en dat men in en uit kan lopen wanneer men wil. Niet alleen de vaste liefhebbers, maar ook wandelaars die even willen kennismaken met deze prachtige muziek, zijn van harte welkom. Door de laagdrempeligheid worden deze concerten dan ook steeds populairder. Bovendien heeft het oude van Dam-orgel uit 1809 een karakteristieke klank, die de muziek goed tot zijn recht laat komen.

Hans Nomen speelt al een aantal jaren in de kerk van Krewerd. Hij is al op jonge leeftijd begonnen met orgelspelen en orgellessen. Later heeft hij ook klavecimbellessen gevolgd met speciale aandacht voor ‘oude muziek’. Hij is organist in Warffum en trad onder andere op in Krewerd

(orgel Mariakerk uit 1531), Uithuizen (kabinetorgel Menkemaborg uit 1777), ’t Zandt (orgel uit 1662 van de Mariakerk, gebouwd door Hendrick Huis) en Warffum (klavecimbel Weem Pastorieweg). Ook verzorgt hij al vele jaren orgelconcerten in Garnwerd, die vaak rond een bepaald muzikaal thema zijn samengesteld.

Op deze zaterdag zal het het programma bestaan uit muziek van de familie Bach. Natuurlijk in de eerste plaats van de grote Johann Sebastian Bach (1685-1750) zelf. Daarnaast enkele werken van Johann Christoph Bach (1642-1703) en zijn broer Johann Michael Bach (1648-1694). De broers waren neven van Johann Ambrosius Bach, de vader van Johann Sebastian.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.