OBS de Kromme Akkers maakt muziek!

Op maandagmiddag 12 maart werd met een muzikale speurtocht door Garnwerd de Muziekweken op OBS de Kromme Akkers afgetrapt. In verschillende woonkamers maakten de kinderen van groep 1 t/m 8 kennis met allerlei instrumenten. Onderweg hoorden ze de klanken van een accordeon, die nog best lastig te bespelen bleek. De piano was voor velen een herkenbaar geluid, maar eigenlijk had geen kind ooit gezien hoe het instrument er van binnen uit zag en hoe het geluid tot stand kwam. Het kerkorgel klonk prachtig en had tot ieders verrassing een hele andere techniek dan de piano. Een gitarist liet allerlei verschillende stijlen horen, van flamenco tot romantische muziek en stevige rock. De percussie en saxofoon vielen enorm in de smaak en hoewel de kinderen de komende twee weken nog heel veel over muziek gaan leren, ging de muziekquiz bij de meeste kinderen al heel goed.

De komende weken krijgen de kinderen op de Kromme Akkers veel verschillende muziekworkshops (o.a. rap, songwriter, gitaar, piano, Afrikaanse percussie), krijgen de reguliere lessen een muzikaal tintje (o.a. muziekgeschiedenis, dansen ipv gym) en wordt er natuurlijk veel muziek geluisterd.
Op maandag 26 maart wordt het project feestelijk afgesloten met presentaties van alles wat de kinderen gemaakt en geleerd hebben. Belangstellenden zijn welkom om 15.00 uur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.