Jeugdcomissie genomineerd voor leefbaarheidsprijs


(van de comissie Jeugd)
Inwoners van de gemeente Westerkwartier konden van 5 september tot 5 oktober (vrijwilligers)organisaties voordragen voor de Leefbaarheidsprijs 2020.

Deze prijs looft de gemeente Westerkwartier vanaf nu elk jaar uit voor een vrijwilligersorganisatie die zich bijzonder heeft ingezet binnen de gemeente. De belangrijkste doelstelling voor het instellen van de Leefbaarheidsprijs is het stimuleren van (vrijwilligers) activiteiten, die een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid in onze gemeente. Dit kan op alle mogelijke terreinen zijn, zoals sport, welzijn, cultuur, milieu, zorg en veiligheid.

De Jeugdactiviteiten commissie Garnwerd is één van de 3 genomineerden, samen met Stichting Kuuzemerkooi uit Oldekerk en Plaatselijk belang Visvliet.

(dvhn 23 okt)

Op 5 november zal burgemeester Ard van der Tuuk onthullen wie de eerste winnaar van de leefbaarheidsprijs van de gemeente Westerkwartier is. Hij komt hiervoor persoonlijk bij de winnaar én de overige genomineerden langs. De winnaar wint € 500,- en de andere genomineerden respectievelijk € 300,- en € 200.

In het persbericht stond o.a. het volgende:
Jeugdcommissie Garnwerd: deze groep vrijwilligers wordt ‘breed’ gedragen door het dorp en organiseert veel activiteiten, gedurende het hele jaar, op een laagdrempelige en toegankelijke manier. De Jeugdcommissie bestaat uit slechts 4 personen en is pas sinds 2017 actief, maar wist met de nodige creativiteit ook in Coronatijd een geslaagd programma neer te zetten. Hoewel de doelgroep met name de jeugd onder de 18 jaar is, was er dit jaar ook een openlucht bioscoopvoorstelling georganiseerd voor alle inwoners van Garnwerd.

zie ook https://www.westerkwartier.nl/bestuur-organisatie/nieuws_3190/item/genomineerden-leefbaarheidsprijs-westerkwartier-bekend_6709.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.