Info over vertoonde beelden op de reünisten-dag van 20 mei

Tijdens de reünie van oud-Garnwerders op 20 mei zijn een 2-tal presentaties vertoond :
1. een film over de geschiedenis van Garnwerd en
2. een diapresentatie over de geschiedenis van Garnwerd getiteld :“GARNWERD – Water, Wierde en Nijverheid” ; hierin speciale aandacht voor de bewoning van de historisch panden en de uitgeoefende ambachten (tot ca. 1965).

Zowel de film als de presentatie zijn te bekijken op de website van de Boekeniers Garnwerd : http://www.boekeniersgarnwerd.nl/ (kijk bij “De Reunie” en “In Beeld”).

Bewoners voor hun eigen huis.
In de kerk kon men op 20 mei ook gebruik maken van een computeropstelling, met daarop een plattegrond van Garnwerd. Door een woning “aan te klikken” kon men zien wie er in 1985, 1995, 2005 en 2015 in de verschillende huizen heeft gewoond.
Als e.e.a. te zijner tijd auteursrechtelijk goed is afgetimmerd ligt in het voornemen dat dit programma voor iedereen beschikbaar komt via de website van de Boekeniers, zodat men thuis dit alles zelf kan bekijken.
Deze laatste versie van “Bewoners voor hun eigen huis” is aangevuld met historische afbeeldingen van de oorspronkelijke woningen in Garnwerd.
Zodra e.e.a. is gerealiseerd wordt dit z.s.m. bekend gesteld via deze website.


Wetsingersluis
Onder de aangeboden foto’s op 20 mei kwam ook een bijzonder waardevol exemplaar uit de “oude doos” van de familie Sander op tafel.
Het betreft een afbeelding van “ Wetsingersluis in aanbouw uit ca 1876”; ter beschikking gesteld door Koos Durenkamp.
Deze foto is met name bijzonder omdat fotografie en het gebruik van glasplaten in 1876 nog in de kinderschoenen stond.
Deze afbeelding was dan ook niet bekend bij de Groninger Archieven en zal binnenkort een plaatsje krijgen in de fotogalerij van de Boekeniers.

Reacties zijn gesloten.