Hulp gevraagd bij poetsen kroonluchters kerk

In het kader van het sleutelbewaarders-project maakt de school regelmatig gebruik van de kerk. Maar daar hoort ook bij dat de school af en toe meehelpt bij de instandhouding van het gebouw. In overleg hebben de kerkbeheerder en de school besloten dat de kinderen dit jaar gaan meehelpen om de prachtige oude koperen kroonluchters (zie foto) een poetsbeurt te geven.
Dat heeft er mee te maken dat er dit jaar foto’s van het interieur van de kerk gemaakt gaan worden voor een jubileumboek. De eigenaar van de kerk, de Stichting Oude Groninger Kerken, bestaat namelijk 50 jaar. En we willen natuurlijk dat onze kerk er op de foto op zijn mooist uitziet!
Vrijdag 7 juli is het zover. De kroonluchters uit 1843 worden naar beneden gehaald en uit elkaar gehaald. Om 13.30 uur komen de kinderen van de bovenbouwgroep naar de kerk en gaan elk een stukje van de kroonluchter te lijf met koperpoets.
Om dat allemaal een beetje in goede banen te leiden is natuurlijk ook hulp van volwassenen nodig. De kerkbeheerder Hein Zeevalking kan dit niet allemaal alleen af en vraagt daarom dringend om assistentie. Wie mee wil helpen kan contact opnemen met Hein (tel: 0594-621716, mail: heinzeevalking@gmail.com

Reacties zijn gesloten.