Garnwerd Grandioos 2017; verslag musical

Waar een klein dorp groots in kan zijn

Het jaarlijkse dorpsfeest is vanavond aan de 29ste editie begonnen.
Al vanaf het begin van het jaar is een groep vrijwilligers bezig geweest met de voorbereidingen van dit grootse feest. Het vraagt veel tijd om elk jaar een gevarieerd programma samen te stellen waarin voor ieder wat wils is. Tot nu toe is het altijd gelukt en komen veel mensen, ook uit de omliggende dorpen, naar Garnwerd. Naar de Braggeltocht op zondagmiddag komen zelfs mensen uit alle delen van het land.

Het programma start net als vorig jaar een dag eerder met een musical in de feesttent.
Vanaf 19.30 uur liepen de eerste mensen de tent binnen om alvast een kop koffie of thee te drinken en een heerlijk stuk zelfgebakken cake of taart te eten. De ouders en leerkrachten van de basisschool ‘de Kromme Akkers’ waren deze avond de gastheren en gastdames.
De leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 stonden al vol spanning en ongeduld te wachten. Om 20.00 uur was het dan eindelijk zover. Na een kort welkomstwoord door meester Rogier, waarin hij de verbondenheid van de school en het dorp prees en blij was dat de school ook dit jaar weer de opening van het dorpsfeest mag verzorgen. Hij bedankte de Garnwerder Sjanters voor het mogen lenen van de geluidsinstallatie en de oudercommissie voor de prachtige verlichting. En toen was het dan écht tijd om te beginnen.

Het verhaal speelt zich af in het stadje Heibel aan de Vecht, waar de dochter en de zoon van twee ruziënde bakkersfamilies Bol en Bokkepoot net met elkaar getrouwd zijn. De voorbereiding van het feest op het Heibelplein is in volle gang, als de weddingplanners Wendy en Wanda het bericht ontvangen dat het kersverse bruidspaar zoek is. Zelfs een detective kan het paar niet vinden, terwijl hij gelukkig wel de ontsnapte katten van Bep Klep terug vindt. De twee politieagenten van het stadje doen ondertussen hun uiterste best om twee boeven Slim en Sloom en hun baas op heterdaad te betrappen en te arresteren. En dan is daar postbode Nel van Post@Nel met een pakje. En wat blijkt het is een videoboodschap van het bruidspaar, dat al heerlijk op huwelijksreis is gegaan om zo hun ruziënde families te ontlopen.

Het slotlied van de musical is het afscheidslied van de leerlingen van groep 8. Nog een paar weken en dan vliegen zij uit. De basisschool in Garnwerd is na de zomervakantie verleden tijd.

(door: Marian Kielema)

Reacties zijn gesloten.