Garnwerd Grandioos 2017; Terugblik op donderdag 6 juli

Eindelijk was het dan zover. De wagens van de kermis stonden er al een paar dagen en de zweefmolen leek al startklaar. Om 15.30 uur was het woord aan de dorpsburgemeester Harm Wegman. Hij had de eer om de kermis dit jaar te openen. En dat deed hij met verve. De kinderen stonden vol ongeduld te wachten.
De zweefmolen ging vorig jaar op zaterdag stuk en kon helaas niet op korte termijn gerepareerd worden. De belofte was gedaan dat de gekochte kaartjes van vorig jaar nu nog geldig zijn. De zweefmolen draaide de uren daarna volop.

Het avondprogramma was traditiegetrouw voor de klaverjassers, sjoelers en darters. Met een inleg van 5 euro kon gestreden om vele prijzen. Els de Beurs won de eerste prijs bij het klaverjassen. Er werden vele heerlijke vleesprijzen uitgedeeld. In totaal waren er 34 klaverjassers. Een aantal leden van de familie Viersen ontbrak vanwege een diploma-uitreiking. Vorig jaar gingen nog veel prijzen naar deze familie. Verwacht wordt dat zij volgend jaar weer mee zullen strijden. Op vier banen waren 24 darters fanatiek aan het werpen. Johan Keizer gooide als enige 180. Uiteindelijk ging Istvan Woensdrecht er met de eerste prijs vandoor. Zeven mensen stonden vol enthousiasme bij de sjoelbak. Zwaantje ging er met de eerste prijs vandoor.

(door: Marian Kielema)

Reacties zijn gesloten.