(foto’s + video) intocht Sinterklaas

(via Winsum Nieuws) Sommige kinderen konden de komst van Sinterklaas en zijn zwarte Pieten bijna niet afwachten en stonden op de gladde steiger om als eerste een glimp van de Goedheiligman op te vangen. Toen deze kinderen begonnen te zwaaien steeg de spanning op de kade nog meer.
Even na 13.00 uur legde de boot ‘De jonge Douwe’ aan voor café Hammingh in Garnwerd en kon burgemeester Harm Wegman Sinterklaas verwelkomen.
Sinterklaas vond het geweldig dat zoveel kinderen hem stonden op te wachten.
De Goedheiligman nam ruim de tijd om de kindjes die hij een jaar geleden voor het laatst had gezien te spreken. Ondertussen deelden zijn ‘medewerkers’ strooigoed uit of gingen op de foto met iedereen die maar wilde.
Na de eerste ontvangst liet Sinterklaas zien dat hij absoluut niet bang is. We weten allemaal dat hij ’s nachts met zijn paard over de daken rijdt, maar dat de Sint ook in het zijspan van een motor zou stappen, dat is toch wel heel erg stoer.

De Pieten volgden hun ‘baas’ op een aanhangwagen achter een tractor. De tocht ging vervolgens door Garnwerd naar Aduarderzijl, Ezinge en Feerwerd.

Rond 15.15 uur kwamen Sinterklaas en zijn Pieten voor het grote Sinterklaasfeest in het Dorpshuis in Feerwerd aan. Na alle inspanningen van de reis, de ontvangst en het feest vertrok de Sint met zijn Pieten naar hun logeer adres om even een beetje uit te rusten.

foto’s Miente Viersen & Winsum Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.