Elektrische deelauto

Garnwerd heeft de beschikking over een elektrische deelauto. Een auto die vooral geschikt is voor de kleinere ritten, tot 120 km., zoals boodschappen, kinderen vervoeren, tandarts- en doktersbezoek. Het idee is om een alternatief te bieden voor de eigen tweede auto, die vaak voor die doeleinden wordt gebruikt. Een eigen tweede auto met verbrandingsmotor is minder milieuvriendelijk en zal ook hogere maandelijkse kosten met zich meebrengen. 

Gemakkelijk, goedkoop en milieubewust

De deelauto is ook goed te gebruiken als u zich inzet om dorpsgenoten te helpen als die bijvoorbeeld van hulp afhankelijk zijn met boodschappen of doktersbezoek. U hoeft dan niet uw eigen auto te gebruiken.

Handig in gebruik

Het gebruik van de deelauto is eenvoudig; met een app op uw smartphone maakt u een reservering en kunt u de auto openen en afsluiten. U krijgt maandelijks een factuur voor het gebruik van de auto, met een overzicht van de tijden en kilometers. Het aansluiten en afkoppelen van de laadpaal is eenvoudig en gebeurt met gebruik van een laad-pas die bij de auto hoort. De auto staat centraal in het dorp, bij de laadpaal halverwege de Krassumerstraat.

Laadpaal

De blauwe Nissan Leaf staat centraal in het dorp, bij de laadpaal halverwege de Krassumerstraat. De auto staat er al een tijdje maar nu ook de laadpaal eindelijk op de juiste plek is geplaatst wordt het interessant er ook met een grotere groep gebruik van te maken. De bedoeling is dat de auto gaat rijden op de stroom die we zelf met onze zonnepanelen opwekken. Energie vanOns dus.

Interesse?

Voor meer informatie ga naar http://gloedgarnwerd.nl/deelauto/

4 reacties

 1. Madelon van der Kooij

  Kan je de auto ook gebruiken zonder dat je een smartphone hebt?

  • Hoi Madelon,

   Voor het openen van de auto en het registreren van het gebruik wordt een app op de smartphone gebruikt. Op dit moment is gebruik zonder smartphone dus niet mogelijk.

   We bekijken momenteel of het mogelijk is een centrale smartphone ter beschikking te stellen zodat ook zonder eigen smartphone gebruik kan worden gemaakt van de auto. Als dat is te organiseren zullen we daarover informeren.

   Als je vrijblijvend een keer wilt testen hoe een en ander in zijn werk gaat dan kan dat. Stuur dan even een mailtje naar gloed@garnwerd.eu.

   Groet,

   GLOED

 2. Aan Gloed.

  Het zou fijn zijn als de abonnementskosten met FAQ, voorwaarden enz online te zien zouden zijn.!???
  Er niet ‘perse’ een mail geschreven hoeft te worden.

  Graag ontvang ik de info mbt de ins en outs dan eerst maar in mijn mail.
  Met vriendelijke groet,
  Renske

 3. Renske,

  Dank voor de tip! We gaan bekijken of we de website kunnen uitbreiden met informatie en of we aanmelding kunnen vereenvoudigen.

  Om je nu te voorzien van ins en outs zullen we je een mail sturen met nadere informatie.

  Groet,

  GLOED

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.