De Voorleeswedstrijd

(ingezonden) Donderdagochtend – 9 oktober – half 9

Daar zaten we dan, met z’n allen in de Doorrit. Het zag er gezellig uit, alle leerlingen van de Kromme Akkers, de leerkrachten, leden van de oudervereniging, leesmoeders en de jury. Iedereen maakte een ontspannen indruk, maar toch, 7 mensen waren best wel zenuwachtig, de jury en de vier voorlezers: Nora, Margje, Sanne en Yrsa. Wie van die vier wordt de winnaar ?! dat is altijd heel moeilijk, zij zijn trouwens al de vier beste voorlezers van de school !

Uiteindelijk ging het om plek 1 en 2 , tussen Margje en Yrsa. Margje las boeiend en overtuigend voor uit ‘Het Ministerie van Oplossingen’ ( was er maar zo’n ministerie ) het ging om een gestolen brief en hoe verder ?

Yrsa las voor uit ‘Daantje, de Wereldkampioen’ van Roald Dahl. Daantje’s vader stroopt zo af en toe een fazant, maar het dreigt mis te gaan, kan Daantje hem redden ?

Daantje fluistert en dan merken wij ( Yrsa = Daantje) Yrsa weet haar stem zo om te vormen dat wij het fluisteren heel goed kunnen verstaan. Yrsa verdiende de eerste prijs, die werd uitgereikt door haar vroegere juf Attje Waal.

Voor ons juryleden is dit altijd een feestelijke dag, zo veel kinderen die zo veel lezen, het plezier spettert eraf.

Emmeke Schurink – Attje Waal – Hein Zeevalking

en Yrsa, heel veel succes in de volgende voorlees ronde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.