David Vos met luisterliedjes en chansons in ’t Waarhuis

ADUARDERZIJL – Liefhebbers van heerlijke luisterliedjes en doorleefde chansons doen er goed aan door op zondag 18 juni naar ’t Waarhuis te komen waar het programma ‘Tour de Chant’ van David Vos is te horen.

Vos zingt er de mooiste liederen uit eerdere voorstellingen en ook de allermooiste uit zijn komende programma’s. De donkerbruine stem van hem is geschapen voor het zingen van ‘Jacques Brel’. Het gaat daarbij om liefde, dood, verlangen en dromen. David Vos doet dat op zijn eigen wijze, maar met eenzelfde zeggingskracht en hartstocht. Daarnaast staan en aangrijpende stukken uit het bezielde oeuvre van Ramses Shaffy, Lennaert Nijgh, Frans Halsema, Jeroen Zijlstra, Willem Wilmink, Johan Hoogeboom, Theo Nijland en Lieven Taverne op het programma. De pianiste en accordeoniste Nettie Krull begeleidt Vos op bezielde en bezielende wijze. David Vos heeft een voorkeur voor optredens in kleine theaters. Maar dat wil niet zeggen dat hij niet ook voor een groot publiek optrad, zoals op de Uitmarkt te Amsterdam. Hij noemt zich zelf een laatbloeier en dat is ook niet zo vreemd. Hij werkte namelijk eerst jaren lang als lichttechnicus bij Youp van ’t Hek. Hier mijmerde hij er wel eens over hoe het zou zijn om zelf in de schijnwerpers te staan. Toen pianist Johan Hoogeboom hem adviseerde om verder te gaan met zijn bijzondere stem, besloot hij zanglessen te gaan nemen. Het resultaat is er naar. David Vos is momenteel namelijk niet alleen zanger, maar ook presentator en stemacteur.

De voorstelling in ’t Waarhuis begint om 15.00 uur. De toegangsprijs bedraagt euro 15.00. Dat is inclusief koffie/thee en wat lekkers bij binnenkomst. Reserveren kan telefonisch: 0594 621884 of digitaal: info@waarhuis.nl.

Reacties zijn gesloten.