Cursus Politiek Actief

Niet eens met de gang van zaken op het gemeentehuis? Wordt ‘Politiek Actief’!
Op dinsdag 12 september 2017 start de gratis cursus ‘Politiek Actief’ van ProDemos. Deze cursus is bedoeld voor iedereen in het Westerkwartier die erover nadenkt om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. De cursus Politiek Actief is bijvoorbeeld interessant voor mensen die actief zijn in organisaties en verenigingen die met het gemeentebestuur te maken hebben. Ook voor mensen die weleens denken aan een raadslidmaatschap (volgende verkiezingen vinden plaats in november 2018) is dit een kans om kennis te maken met het raadswerk.

Hoe ziet de cursus eruit?
De cursus bestaat uit zes opeenvolgende bijeenkomsten, die afwisselend plaatsvinden in de gemeentehuizen van Leek, Marum en Zuidhorn. Elke bijeenkomst heeft een ander thema. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Naast het vergroten van kennis over de politiek in het algemeen en de gemeentelijke politiek, versterken deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren en lobbyen bij de gemeente. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

Aanmelden

Meer informatie over de invulling van de cursus en precieze data is te vinden op de website www.herindeling.westerkwartier.nl. Er kunnen maximaal dertig personen deelnemen. Inwoners van de deelnemende gemeenten kunnen zich tot uiterlijk vrijdag 5 september 2017 aanmelden door een e-mail te sturen met naam, telefoonnummer, e-mailadres en een korte motivatie naar m.mulder@zuidhorn.nl.

Wanneer: Wekelijks vanaf 12 september
Waar: Afwisselend op het gemeentehuis van Leek, Marum of Zuidhorn

Reacties zijn gesloten.