Avond4Daagse Middag-Humsterland: 400 wandelaars trotseerden de uitdagende routes

Kommerzijl, Ezinge Garnwerd en Oldehove, 3 juni 2017
De benen van alle 400 stoere wandelaars tussen de 3 en 78 jaar kunnen weer uitrusten. Vier avonden achtereen hebben ze 5 of 10 km gelopen over dijken, door weilanden, avontuurlijke kronkelpaadjes en af en toe een eindje over de verharde weg.

De eerste avond leek het weer (met een code geel van het KNMI) even roet in het eten te gooien, maar op alle vier avonden hadden de deelnemers uiteindelijk perfect wandelweer.


“Wat bijzonder dat dit allemaal kan”
“Wat bijzonder dat dit allemaal kan” zei een wandelaar na afloop van de wandeling in Ezinge. De route liep die avond o.a. over de trekkersporen dwars door een graanveld! Het Middag-Humsterland liet zich van haar mooiste kant zien de afgelopen dagen. Van de prachtige wierdendorpjes, dwars over de mooie dijken, de wandelaars volgden het kronkelende Reitdiep en de nieuwsgierige schapen, koeien en paarden in de weilanden maakten de wandelingen afwisselend en vooral heel erg mooi! Onderweg was er muziek, konden alle wandelaars met een kleurrijke vingerafdruk verzegelen dat ze deelgenomen hebben en een versnapering op verrassende plekken: in de tuin van een dorpsgenoot of op een boerenschuur .

Alternatieve routes
De organisatie stelt een ‘alternatieve’ Avond4Daagse samen. Door routes te maken buiten de reguliere wandelpaden en wegen wordt tijdens de 4daagse een andere blik op het landschap gegund. Voor jong en oud zijn de routes avontuurlijk want ze voeren door het hoge gras, tussen de schapen en dwars door de weilanden. De routes zijn dan ook buiten de 4daagse niet toegankelijk als openbare wandelroute.

Reacties zijn gesloten.