Afval & recycling

Groene/Grijze container
Stadsbeheer Groningen zamelt in de gemeente Winsum het huisvuil in. Wanneer kunt u de groene en wanneer de grijze container aanbieden? Vul uw postcode en huisnummer in op http://gemeente.groningen.nl/afval/afvalwijzer en uw persoonlijke afvalwijzer verschijnt in beeld.


afvalPapier
In 2019 wordt er oud papier gehaald op 9 maart, 8 juni, 7 september, en 7 december vanaf 9:30. Graag papier voor deze tijd op straat zetten. Willen de bewoners van de Burgemeester Brouwersstraat no. 2 t/m 20 en 1 t/m 9 hun oud papier bij het oude schoolplein zetten? En willen de bewoners van de Renteniersgang hun oud papier vooraan bij de Hunzeweg zetten?

Ook staat er achter de basisschool op de parkeerplaats een container waar op werkdagen papier in kan worden gedeponeerd. Opbrengsten van de inzameling en de container gaan naar de basisschool. Voor vragen kunt u contact opnemen met Anita Nooren .


Glas
Tegenover het Woaterbörgje (hunzeweg 40) staat op de parkeerplaats een glasbak.


Kleding
Tegenover het Woaterbörgje (hunzeweg 40) staat op de parkeerplaats een container van Humana voor kleding.
Humana zamelt circa 10 miljoen kilo textiel in per jaar. De chauffeurs van Humana halen het ingezamelde textiel op en brengen dit naar sorteercentra op verschillende locaties in Nederland. Hier wordt het textiel op kwaliteit en soort uitgezocht. Door een zeer groot internationaal netwerk zorgt Humana ervoor dat circa 85% van alle ingezamelde kleding een tweede leven krijgt en wordt herdragen. Meer info..


Klein chemisch afval

Brengen: Elke vrijdagmiddag bij het gemeentelijk depot aan de Schouwerzijlsterweg in Winsum. Daarnaast kunt u het KCA tijdens de openingstijden van Afvalbeheer Noord-Groningen in Usquert inleveren.

Diverse winkels hebben inlevermogelijkheden voor batterijen.

Laten halen:  Vier maal per jaar komt de Chemokar in de gemeente. Wanneer u KCA aan de Chemokar wilt meegeven moet u dat 10 dagen vooraf melden voor de route via de Milieudienst Groningen. De data kunt u vinden via de digitale afvalkalender www.gemeente.groningen.nl/afval/afvalwijzer Meer info hier


Bruikbare huisraad:

Goud Goed
Het Aanleg 5
9951 SJ Winsum
(0595) 444570
Meer info en openingstijden


Grof vuil

Brengen: Afvalbeheer Noord Groningen, Westerhornseweg 22 Usquert (tel. 0595-423190)

Laten halen: Milieudienst Groningen tel 050-3671000

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.