AED

aedOp maandag 14 september om 20 uur organiseert de Dorpsvereniging de introductiebijeenkomst voor het in gebruik van de AED in Garnwerd in het gebouw van OBS De Kromme Akkers. De DV is slechts ‘gastheer’. Roelof Uijtermerk van de Stichting Groningen Hartveilig zal die avond uitleg geven over hoe vrijwilligers hiervoor opgeroepen worden. Het gaat dus niet om een cursus AED of EHBO, maar puur over de uitleg hoe het oproepen van vrijwilligers die een hartmassage-apparaat bedienen werkt. Op de 14de september bepalen we samen op welke dag of dagen de reanimatie-cursus met gebruik van een AED plaatsvinden. Mensen die al zeker weten dat ze de reanimatie met AED-cursus willen volgen, kunnen het best hun agenda meenemen!
Mensen die zich eerder al als vrijwilliger hebben aangemeld krijgen een persoonlijke uitnodiging, maar ook mensen die daarover nog twijfelen zijn van harte welkom op 14 september op school!

Wat vooraf ging…

De drie horecagelegenheden van Garnwerd hebben op verzoek van de Dorpsvereniging besloten samen een AED of ook wel defibrillator aan te schaffen. Voor hun gasten, maar ook voor het dorp. Dat is natuurlijk fantastisch nieuws!

De dorpsvereniging heeft contact gezocht met de Stichting Groningen Hartveilig om te bekijken wat wij kunnen doen, om een AED ook functioneel te krijgen. Enerzijds is er een ‘kast’ nodig voor het apparaat op een openbare plek. Daarnaast moeten we natuurlijk voldoende en goed opgeleide vrijwilligers beschikbaar hebben die bij een melding bij 112 kunnen optreden.

Het bestuur heeft zich bij de Stichting ingeschreven voor de actie waarbij een AED-kast werd verloot. Tot onze grote verrassing hebben we de kast (ter waarde van ongeveer 800 euro) gewonnen. Om de kast daadwerkelijk te ontvangen moeten we nu op zoek naar 12 vrijwilligers uit Garnwerd e.o. Dus…

Heb jij een BHV-diploma,
ben je EHBO-er of
ben je anderszins ‘gediplomeerd’ in het gebruiken van een AED,
OF ben je bereid een dergelijke cursus kosteloos te volgen?

Meld je dan t/m 15 maart bij het bestuur: dorpsvereniginggarnwerd@gmail.com.

Jouw hulp is Hart nodig!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.