Orgelconcerten in kerk van Garnwerd

Gratis toegang

Net als al vele voorgaande jaren, zullen er ook in 2018 in wekelijks orgelbespelingen in de kerk van Garnwerd georganiseerd worden. Elke zaterdag in mei, juni en juli zal van 16.00 uur tot 17.00 uur het historische orgel te beluisteren zijn.

Om de drempel zo laag mogelijk te houden, is de toegang gratis. Het doel hiervan is om het orgel als veelzijdig muziekinstrument meer onder de muzikale aandacht te brengen. Iedereen kan zo even binnenlopen om te genieten van de veelzijdige orgelklanken.

Meer dan 200 jaar oud orgel

De vele historische orgels in de oude kerken van Groningen verdienen het om meer gehoord te worden. Het meer dan 200 jaar oude orgel van Garnwerd is een mooi voorbeeld van zo’n prachtig orgel. Het is gebouwd in 1809 door orgelbouwer van Dam. Nadat het lange tijd door verwaarlozing onbespeelbaar geworden was, is het in 1985 met veel liefde gerestaureerd door orgelbouwer Mense Ruiter. Sindsdien kunnen de oude klanken weer beluisterd worden.

De organisten zijn veelal mensen uit de omgeving; sommigen zijn organist van beroep, maar er zijn ook muziekstudenten en amateur-liefhebbers die hun muzikale hart aan het orgel verpand hebben.

De totale concertreeks van dit jaar ziet er als volgt uit:

Orgelbespelingen in de kerk van Garnwerd – programma 2018
juni
2  Hans Nomen
9 Albert Viersen en Tjalling Nijboer (cello)
16 Kor van Dijk en Klaas Dijkstra (trompet)
23 Rolf Wassens
30 Kees Kugel

juli
7  Hein Zeevalking
14 Jan de Vries
21 Lammert Jager en Anna Jager (piano)
28 Hans Beek

Tijd: 16.00 – 17.00 uu

 

Info: Hein Zeevalking, Garnwerd.

Het orgel van Garnwerd met de drie karakteristieke beelden in basreliëf “geloof, hoop en liefde”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.